vervolg
Blijf op de hoogte en volg Rowanne
10 Augustus 2012 | Spanje, Lanjarón
Wel achter gekomen dat je beter sochtends alle waterbakken zo vol mogelijk gooit in de hoop dat je daarna alleen in de middag nog een keer hoeft aan te vullen. Scheelt wat loopjes.
Al is het wel erg frusterend als je net heb gesjouwd met water en je omdraait dat schattige paardje de emmer net zo hard om gooit. Een erg leuk spelletje..not... Kan ik weer lopen grr
Ochtendje met veel ritjes. Komen een hoop ouders met kinderen die dan komen paardrijden. Nja paardrijden is een groot woord paard hobbelen is beter woord geloof ik. Enige wat ze doen is stappen berg op berg af. Iedereen kan dit ! En dan nog presteren een hoop mensen te gaan rijden als gezin en eenmaal erop er toch iemand naast moet lopen. Jullie snappen dat ik de gelukkige was. 1,5 uur door de hitte berg op maar gelukkig ook weer berg af. Lopend naast een paard..als ik er nou nog op had gezeten..
Een terug komend ritueel alle paardenhoeven in vetten met sla olie. En vante voren dus eerst uitkrabben en schoonmaken met een spons en dan dus de olie. Geen idee hoeveel hoeven k al voorbij heb zien komen maar geloof dat ik hier aardig goed n ben geworden haha kom maar op met diE hoeven makkelijk of moeilijke paarden!
Zowaar fiesta gehouden rond 2 uur tot half 4. Heerlijk even niks. Lekker in de hangmat gewoon gelegen met mn water! Verplicht wachten aangezien de daggroep nog terug moest komen. Zodra zij dr weer waren de paarden verzorgen.. Werd helaas eerder al uit mn hangmat door een spaanse man die allerlei klusjes doet geroepen dat de caballo terug waren. Paarden afgespoelt, water gegeven, hooi gegeven, zadels weer opgeruimt dekjes te drogen gehangen, vliegenmaskers verzamelt, paarden ingesprayt met anti vliegenspul en naar de wei gebracht. En klaar maken voor de volgende ronde met eten voor de paarden.
Na paar avonden onwijs gezellig wel uitgetelt te hebben gekletst met alle meiden die er waren met zn allen besloten dat we meer uitgebuit werden dan da we er werkelijk iets voor terug kregen in de vorm van paardrijtochten. In veel gevallen ging er niet 1 iemand van ons mee op een tocht. Maar blevenw e achter met een lijstje met alle taken die gedaan moeten worden, soms een a4tje 3x. Of te wel onderhouden ullie de ranch. De baas was constant weg of mee op een tocht.
Na 2 dgn toch maar naar haar toegegaan dat dit niet de afspraak was. DIe was namelijk hard werken maar op zn minst 4 uur rijden op een dag. les geven aan kinderen en helpen hiermee. Ik kreg te horen dat ze me had verwisselt met iemand die betaald op vakantie bij haar kwam. ik kon niet meer dan 2x een uur per week verwachten. en de lessen nja die deed ze liever zelf.
duidelijke taal dus. nu was de afweging ga ik dit doorzetten omdat ik hier graag wil zijn en hard werk zonder te rijden of te gaan genieten van mn vrije tijd en wel te gaan pardrijden alleen dus ergens anders. na wat gesprekken met de andere meiden hebben we collectief besloten weg te gaan. dus er is nu nog 1 iemand over en de rest, 7, zijn weggegaan na er 5 dgn te hebben gewerkt. Toch wen je ook wel weer snel, aan de ontsnappende paarden die je snachts vanaf de wc opeens in t pikkedonker voor je staan of door je raampje vand e caravan komen loeren wat er in die caravan te doen is. `of de buitenwc omringt door riet met een uitzicht gat over de bergen ..wauw.. maar wel met paardenmest door moest ''spoelen'' en vervolgens met een stukje tak t'gat'' in moest duwen als vorm van doorspoelen. fotos volgen...
`samen met jenn van lanjaron de bus genomen naar granada. `vanaf granada naar malaga en vanaf daar met de trein naar torremolinos. `waar ik nu onwijs geniet van doorspoelende wc hehe
11 Augustus 2012 - 08:36
Hai:
Hi Row,
Ik wist er natuurlijk al een beetje van en heb me best zorgen gemaakt, zelfs een nachtje wakker gelegen. Maar ben mega trots op je hoe je alles hebt aangepakt! Uiteindelijk leer je van alle ervaringen weer veel. Heel goed dat jullie met alle meiden je koffer hebben gepakt. Dit was niet de bedoeling, ik ben heel nieuwsgierig naar de foto´s na na alle verhalen ^^
(en dan heb je sommige dingen hier nog weggelaten, bijvoorbeeld dat de eigenaar ook een bijbaantje had en het dorp voorzag van een spulletje waarvan je in hoge sfeer raakt ;).
Maak maar lekker veel nieuwe leuke plannen en we horen weer van je!
Dikke kus uit Leiden X -
11 Augustus 2012 - 10:15
Mirna:
Wow Row, wat een verhaal en wat stoer dat iedereen er tussenuit is geknepen, hihi.
Ik ben heel benieuwd wat je er nu allemaal gaat doen! en bewaar nog wat voor ons reisje he ;)
Veel plezier, Xx -
11 Augustus 2012 - 22:02
Renate:
Jeetje Row, wat een verhaal!!!
Afgelopen week zaten wij in de Ardennen, zonder internet of telefoon.....krijgt Peter opeens in Cuyk (bij de Mac op de terugreis) een facebook bericht binnen over wat jou is overkomen.
Wat ongelooflijk moedig dat jullie hebben besloten om daar weg te gaan!
Ik hoop echt dat je een nieuwe plek zult vinden en dat je avontuur alsnog verder kan gaan, je had je er immers zo op verheugd!
He stoere meid, we horen van je!
x Renate